top of page
  • Снимка на автораStefan Ivanov

Заровената църква "Св. Димитър" в "Роден глас"

Актуализирано: 15.12.2022 г.

"Имало едно време едно мъничко овчарче.

Всяка сутрин, още преди изгрева на слънцето, то повеждало своето стадо на паша.

Една вечер, обаче, се завихрила страшна буря..."


"Žil byl jeden pasáček.

Každé ráno ještě před východem slunce vodil své stádo na pastvu.

Jednoho večera se však rozpoutala strašlivá bouře..."


Мили мои приятели, за мене е изключително удоволствие да ви представя моята първа статия, отпечатана и издадена в медия зад граница – това е историята на заровената църква “Св. Димитър” в пазарджишкото село Паталеница, която е преведена на чешки език и заедно с мои фотографии е публикувана в списание "Роден глас".

Стефан от "Фото моменти" (www.photomoments.bg) чете списание "Роден глас" и статията "Заровената църква Свети Димитър в Паталеница"

Списание "Роден глас", известно в Чехия като časopis "Roden glas", е издание на Асоциацията на българските сдружения в Чешката република.

Стефан от "Фото моменти" (www.photomoments.bg) чете спиание "Роден глас" на скалите край град Копривщица

Когато любовта към България е над всичко, се раждат истински легенди като списание "Роден глас" – петдесет години история и традиция!

Стефан от "Фото моменти" (www.photomoments.bg) чете списание "Роден глас" край мемориала на Георги Бенковски в град Копривщица

Двумесечникът предлага на своите читатели материали на български и чешки езици в тираж от 600 екземпляра.

Списанието информира за българската общност в Чехия, приятелите на България сред чешката общественост, както и за чешко-българските културни отношения.

Изказвам моите най-сърдечни благодарности на г-жа Камелия Илиева – главен редактор на списание "Роден глас", в чието лице открих така слънчев и позитивен човек и истински български радетел!

Уеб сайт: www.bgklub.cz


281 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page